Gelukkig Nieuwjaar! 2022

Terugblik op 2021…

Vorig jaar om deze tijd dacht ik dat Covid een eenjarig verschijnsel zou zijn. Ik had ongelijk. Twee vaccinaties verder staan we nu ingepland voor een booster-prik begin januari. Tegelijkertijd zijn de voordelen van de pandemie nog steeds van toepassing: file-vrije dagen en met het hele gezin aan tafel blijven ook na de pandemie gewoon op het lijstje staan.
Met mijn collega-kantoormuizen hebben we het op afstand werken nu volledig onder de knie. Ja, er is nog wel eens een “je staat op mute” en niet alle collega’s zijn los op het scherm delen. Maar in het algemeen doen we het zoals Big Tech het wil. Daar kunnen we trots op zijn. En toch: af en toe wat conversatie bij de koffiemachine zou ik best waarderen volgend jaar.
Zakelijk is er weinig veranderd. We hebben een aantal mogelijkheden gehad om Agile Sourcing te pitchen en kregen daar uitstekende feedback op maar (tot nu toe) nog geen vervolg-acties. En de roman? De ambitie is er nog steeds, de eerste vijf hoofdstukken ook en de plot wordt steeds beter (in mijn hoofd).

Voor een betere wereld

In 2021 hebben we weer geïnvesteerd in carbon-neutral. We rijden nu volledig elektrisch. Dit is een enorme sprong voor de familie Snijder maar voor de planeet maar een klein stapje. Maar elke stap in de juiste richting is er één en uiteindelijk moeten we allemaal die kant op. Op basis van goede ervaringen, op zowel twee als vier wielen beschouw ik mezelf als een EV-pionier. Vanzelfsprekend ben ik graag bereid je te overtuigen van de voordelen die dit met zich meebrengt.

Plannen voor 2022

Zakelijk: onze interne ICT leverancier (JIO) wordt een zelfstandige entiteit, los van DJI. We hebben de afgelopen veel voorbereidingstijd gestoken in contracten en besturing. Na 1 januari moet in de praktijk blijken hoe het gaat werken. Het wordt interessant om te zien of we de relatie naar een hoger plan kunnen trekken in een formeel klant-leverancier model.

En dan zijn er op persoonlijk vlak nog de gebruikelijke voornemens: meer sporten, minstens één nieuwe vaardigheid aanleren (ik overweeg tekenen) en de roman afmaken. Maar het belangrijkste: laat geen rampen of pandemieën voorkomen om tijd te investeren in vrienden en familie.

De beste wensen

Ik blijf optimistisch: deze winter kan de laatste van de pandemie zijn! Dus geniet van de zoom calls zolang het nog kan. Voor jou en degenen die je dierbaar zijn: veel vreugde, gezondheid en geluk in 2022.