Sourcing

Kernactiviteit van 2iQ is alles dat te maken heeft met Sourcing in elk stadium van de Lifecycle. Het begint met ondersteuning van klanten bij het opstellen van een sourcingstrategie die de basis legt voor een daaropvolgende succesvolle implementatie.

Het volgende stadium kan een traditionele aanbesteding omvatten maar ook meer innovatieve vormen van ‘agile tendering’ waar de aanpak primair gericht is op het opzetten van een duurzame zakelijke relatie die waarde heeft voor alle betrokken partijen.

Vaak wordt de transitie bij sourcing initiatieven schromelijk onderschat; de beste contracten en wederzijdse goede bedoelingen blijken echter vaak onvoldoende om de eerste stappen van de samenwerking te overleven.

Verderop in de relatie kan een onafhankelijk onderzoek een manier zijn om vast te stellen of de resultaten nog steeds in lijn zijn met de originele ambities en doelstellingen van het sourcing initiatief. Elke relatie komt tot een einde, of dat nu een geplande expiratie of een tussentijdse exit betreft en dit kan aanleiding zijn voor een hernieuwd inkooptraject. Maar ook inbesteding of hercontractering kunnen in deze situatie realistische alternatieven zijn.

Op al deze onderdelen maakt 2iQ het verschil of door persoonlijke ervaring of door de juiste mensen te identificeren voor de vraagstelling die voorligt. Neem contact op voor meer informatie of om relevante cases te bespreken en de inzichten daaruit die voor uw casus van belang zijn.